Thursday 25 October 2012

Hoe een Aangenaam Mens te Worden


Deze raad geef ik u als u klein en lief bent en het beste in uzelf na wilt streven…

Groet geen mens op straat. Neem uw hoed voor niemand af. Sla zonder te lachen het kind dat huilt. Doe voor niemand een stap opzij. Staar naar ieder om te doden. Neem alleen de telefoon op als u zelf wilt praten. Beantwoord nooit een brief op tijd. Negeer de hond die treurig kijkt van onder tafel. Snuit uw neus in uw hand en klop een meisje op haar gouden lokken. Speel onbeheerst en dronken elektrische gitaar om twee uur ’s nachts. En pluk bloemen voor uw geliefde van de zerken op het kerkhof.

Wees oneindig gul in bespotting van domme mensen. Vergeef geen enkele misstap, ze komen met een prijs. Veeg uw reet af met bedelbrieven. Wijk niet terug voor brandstichting en moord. Stamp op houten vloeren, praat te hard met mensen vlak naast u. Boer en stink, gelijk een hond. Ontkam uw haren, bederf uw tanden, laat uw nagels geel en monsterachtig groeien. En breng uw geliefde een serenade op een valse schuiftrompet.

Staar de vrouwen naar hun tieten. Lach niet verontschuldigend om andermans fouten. Bespot geliefden, koopzieken, kreupelen. Laat geen zonde ongewroken, keer geen wangen. Geen genade, geen ‘begrip’. Leef bij het beginsel ‘hij begon’. Neem geen genoegen met een tweede plaats. Sla het lauwe glas af, veeg het muffe brood van tafel. Til uw voeten niet op als uw moeder daar wilt stofzuigen. Speel een ander, indien nodig; fake jezelf, wees salonfähig, gluiperig, kameleonesque en vals. En kus uw geliefde met een mond vol knoflook.

Stop een vogellijkje in uw buurman’s melkbus. Bevries de mensen met een gruwelijke grijns. Spuug een priester voor zijn voeten. Urineer bij volle maan uit uw zolderraam. Beschouw de wereld als een storm van stormen. Wees wijd & zijd verguisd, geniepig, verschrikkelijk. Bespreek nooit Religie, Ethiek, Liefde, Zijn of Weten. Leg uzelf niet uit aan mensen die niets snappen. Vergiftig de watervoorraad van de stad. Bereken het getal van het beest en trek dat af van uw belasting. En zeg uw geliefde dat u van haar houdt, ondanks alles.

Zet het bezoek op Maandag in uw één-na-beste zetel. Draag belachelijke pantalons van groen zeehondenbond op Dinsdag. Draag op Woensdag een grote rode snor met gouden baard. Ren op Donderdagen vijftig mijlen. Bezoek naburige asteroïden op de Vrijdag en verbaas u over de mensen die er wonen. Bewater uw bloem op Zaterdag. En op Zondag, breng uzelf dan in de waan dat er iemand van u houdt.
Dit zijn enkele van de opofferingen die u zich zal moeten getroosten om op den duur een gewaardeerd en geaccepteerd mens te worden.

No comments:

Post a Comment